Radio Information

Valgpodcast med Lasse Jensen: Statsministerens selvmål, Gokke-Jokke og friskoledebat

May 22, 2019

Statsministeren er kommet i strid modvind. Hans tanke om en SV-regering fik en hård medfart fra alle sider, og han har også med samtalebogen Befrielsens øjeblik smidt benzin på bålet i Venstres interne formandsstrid. I en samtale med Lasse Jensen uddyber Lars Trier Mogensen sin kommentar om formandsopgøret, der er blusset op igen i Danmarks Liberale Parti.

Informations valgredaktion i den sønderjyske by Gram har været til debatmøde om friskoler. Det er nemlig et varmt valgtema – særligt i de kommuner, der har mistet deres lokale folkeskole. Laura Friis Wang tager temperaturen hos befolkningen.

Kulturanmelder Lone Nikolajsen anmelder Liberal Alliances Joachim B. Olsens reklamekampagne på Pornhub og har lyttet til Den Korte Radioavis på Radio24syv, hvor Rasmus Paludan faldt i Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms fælde, da det hele endte med en vild råbekonkurrence.

Natalie Yahya Rosendahl og Martin Bahn har i flere artikler påvist, at Lars Løkke Rasmussen flere gange har fremført det scenarie, at hans regering overtog et vaklende statsbudget efter Helle Thorning-Schmidt. Men mange eksperter har i Information imødegået Løkkes tal – og kritiseret hans retorik. Først blev Informations artikler besvaret med en Twitter-storm fra Venstres spindoktorer – hvorefter der har været dyb tavshed. De to journalister fortæller om artiklerne – og reaktionen på dem.

I podcasten møder vi også Informations fotochef Sigrid Nygaard, der har valgt valgkampens hidtil bedste billede – og fortæller om fotografernes jagt på billeder, der ikke på forhånd er arrangeret af spindoktorerne – og så skal vi på et kort besøg hos Informations direktør Stine Carsten Kendal, der er glad. 700 førstegangsvælgere er blevet abonnenter, og så bruger partierne jo mange penge på annoncer.

I den afsluttende kommentar ’På Falderebet’ kigger Lasse Jensen på mediereaktionen på statsministerens fejlslagne SV-udmelding og mediernes betænkelige fascination af Rasmus Paludan.