Radio Information

Podcast: Zelenskyjs teater, Mélenchons muligheder og dokumentarfilm om naturen

April 1, 2022

Vi må gøre os umage for at være nogle gode forfædre.

Det er budskabet i dokumentarfilmen River, en cinematisk verdensomrejse ad verdens floder baseret på den store britiske naturforfatter Robert Macfarlanes fortælling om forholdet mellem floder og menneskeheden.

Den er én af flere dokumentarfilm om naturen og menneskets forhold, som er blevet vist på den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX. Lone Nikolajsen er i studiet for at give tre anbefalinger. Fra fredag kan man nemlig købe turpas til hele 90 film i CPH:DOX onlinefestival – og du må love Lone, at én af dem bliver Fire of love om det muntre franske vulkanologpar Katia og Maurice Krafft – og have en lille sofafest med virkeligheden under kunstnerisk behandling.

Og det kan man næsten også have med den ukrainske præsidents taler til verdens lande. Et stykke effektivt teater, hvor Zelenskyj fortæller eventyr om Vesten til Vesten, som Vesten selv var holdt op med at tro på, siger chefredaktør Rune Lykkeberg efter Volodymyr Zelenskyjs virtuelle statsbesøg i Danmark i denne uge. Optur, men ikke uden problemer.

Lidt sværere har det været for den franske præsident, Emmanuel Macron, at bakse et show sammen, som folk gider at se. Lørdag skal han tale på et stadion med plads til 40.000 mennesker, men det sker på et bagtæppe af udfordringer fra både højre og venstre.

Den venstreorienterede modkandidat Jean-Luc Mélenchon rider lige nu – 11 dage før første valgrunde – på en bølge af gode meningsmålinger, og den hårde højrefløjskandidat Marine Le Pen har også pludselig vind i sejlene.

Tore Keller er igennem fra Paris om en valgkamp, der faktisk er blevet spændende.

Lyt med.