Radio Information

Ny klimalov, Orhan Pamuk, kortere skoledage og styrket finanstilsyn i en og samme podcast

February 1, 2019

Så er der lyd på ugens aviser.

Om det nye borgerforslag om en klimalov, der skal indholde konkrete mål for reduktioner. Og som viser, at der stadig findes tillid til de folkevalgte derude. Det er i hvert fald, hvad Jørgen Steen Nielsen læser ud af de næsten 60.000 underskrifter der – trods NemID! – er tikket ind til forslaget. Han tjekker ind.

Det gør også Rune Lykkeberg, der har læst den nye roman Den rødhårede kvinde af den tyrkiske forfatter Orhan Pamuk, som han kalder: »en mesterlig spændingsroman, hvor indsatserne stiger med uvisheden om, at intet er, hvad det giver sig ud for at være, og at alle relationer bliver farlige.« Men han skal jo i Radio Information for at kalde den »optursagtig«.

Og så skal vi naturligvis tale om Finanstilsynet. For denne uge startede med, at formand David Lando i et interview i Information medgav, at tilsynet godt kunne bruge lidt flere muskler. Og tirsdag kom så konklusionerne af finanstilsynets …tilsyn med sig selv i sagen om Danske Banks estiske filial. Heri frikendte det stort set sig selv, men det har da også et par bud på, hvordan det kan blive bedre til at fange den næste hvidvasksag. Martin Bahn, journalist på indlandsredaktionen, fortæller.

De små fik i denne uge lidt tid tilbage fra staten – i hver fald ifølge undervisningsminister Merete Riisager (LA), der jo mente at skolereformen var statsorkesteret tidsrøveri. En aftale om mindre justeringer i den upopulære reform, blev indgået efter en mildest talt bumlet proces. Vores uddannelsesmedarbejder Lise Richter giver aftalen karakter – vi er begge fra fornemme årgange i de tidligere 70’ere, så valget falder på den gode gamle 13-skala.