Radio Information

Langsomme samtaler om verdens virkelige tilstand: Bo Lidegaard og Rune Lykkeberg

July 31, 2020

Jeg er så heldig at være omgivet af en masse, som ved mere, end jeg gør, og som godt kan lide at diskutere verdens virkelige tilstande. Og når der sker noget, jeg har svært ved at forstå, og det gør der ofte, sender jeg som regel et par af dem en sms med et spørgsmålstegn. Ofte får jeg gode og klare svar på sms. Men endnu oftere bliver sms’en anledning til lange telefonsamtaler, som ikke sjældent ender med, at vi aftaler at mødes og drikker en kop kaffe og tale videre.

 

En af dem, jeg skriver og taler mest med, er min forhenværende chef og nuværende ven, Bo Lidegaard. Og det er efterhånden blevet en sommertradition, at jeg hvert år tager ud og besøger ham i hans sommerhus og spørger til de helt store linjer i verden. Jeg tager en båndoptager med og deler hans svar med dem, der vil lytte med i den sommerserie, vi kalder ’Langsomme samtaler om verdens virkelige tilstand’.

 

Bo forklarer i år, at vi skal have et stærkt samarbejde med såvel USA som med Kina, hvis vi vil håndtere klimatruslen. For de kan hver især udlede så meget drivhusgas, at de kan få klodens temperatur til at stige til et katastrofalt niveau. Europa, USA og Kina skal alle gøre deres bedste og gøre det sammen, hvis vi skal så tæt som muligt på at leve op til Parisaftalen.

 

»Hvordan gør vi det« spørger jeg Bo.

 

Det svarer han rent faktisk på, og jeg lover, at man får svaret, hvis man lytter med på denne særudgave af Radio Information.

God fornøjelse.

 

Rune Lykkeberg, vikar for Anna von Sperling.