Radio Information

Hvorfor har klimaet ikke et 9/11?

February 4, 2022

Filosof og idéhistoriker Hans-Jørgen Schanz døde fredag den 28. Januar. Han var »den klogste mand i Århus«, dengang Rune Lykkeberg voksede op i samme by, og blev senere helt definerede for den måde, chefredaktøren tænker om moderniteten.

Rune kommer i studiet og har en optur over, at vi har delt tid med Hans-Jørgen Schanz. Læs også Mikkel Thorups fremragende nekrolog her

De fleste kan huske, hvor de var, da World Trade Center blev angrebet, eller da Berlinmuren faldt. Men hvem kan huske, dengang iskappen Larsen B knækkede, eller da koncentrationen af CO2 oversteg 400 andele per million? Vi mangler en fælles erindring om de store begivenheder i klimaforandringernes historie – og det har gjort det svært at handle i fællesskab, siger forskere.

I denne uge er det 20 år siden, at Larsen B kollapsede. Otto Lerche kommer i studiet og fortæller. 

Lone Nikolajsen har set Spencer – den nye film af instruktør Pablo Larraín om prinsesse Diana og tre juledage fra helvede i 1991. Og nu må du ikke affeje den på grund af temaet. Som Lone skriver: »Man behøver ikke interessere sig for interne interessekonflikter i det britiske kongehus for at sætte pris på den nærmest uhyggeligt kølige og kontrollerede skønhed i Spencer

Sidst, men ikke mindst: Torsdag kom regeringens medieudspil og i den forbindelse prøver vi noget nyt her på det bette hjørne af mediedanmark, vi kalder Radio Information – nemlig at min gode kollega Rasmus Bo Sørensen hev det mediekloge mediemenneske Lasse Jensen i studiet for at udlægge teksten. 

Og så lidt mere nyt fra vores helt egen verden: Fra næste uge ser dette nyhedsbrev anderledes ud. For fremtiden vil du nemlig her få overblik over alt den lyd, vi laver på Information. Hvad der kommer i vores magasinprogrammer såsom Langsomme Samtaler, hvilke oplæste artikler der er særlig lækre og skam også en anbefaling eller to til gode podcast fra hele verden.