Radio Information

Europa og Putin, ’Du som er i himlen’ og optur over, at Danmark er cool igen

February 11, 2022

Et meget langt bord med en fjollet lille blomsteropsats er blevet billedet på et skifte i Europas attitude overfor Rusland. Det blev nemlig ugen, hvor de store magter i Europa, Tyskland og Frankrig, med hvert sit temperament, meldte sig aktivt ind i kampen for at nedtrappe konflikten med Rusland. Mathias Irminger Sonne er igennem fra Berlin. Og gør sig også et par tanker om, hvordan man dækker en konflikt der til dels også er et politisk bluff-spil. 

Lone Nikolajsen har været i biffen og set den nye danske film ’Du som er i himlen’ og hun er begejstret. Tea Lindeburg debuterer som spillefilmsinstruktør med ’Du som er i himlen’, som er en gennemført filmatisering af romanen ’En dødsnat’ fra 1912. Ikke mindst er 16-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl fremragende i hovedrollen som gårdmandsdatteren, hvis mors niende fødsel viser sig at være livsfarlig. 

Begejstret er Rune Lykkeberg også. Denne gang over, at Danmarks omdømme i verden igen er af den frække frihedssøgende slags efter at regringen ophævede coronarestriktionerne. De ser hovedrystende på os i de liberale amerikanske medier og det er sgu da optur.