Radio Information

Mueller-undersøgelsen, et blankpoleret portræt af Mette Frederiksen og Rasmus Paludans ytringsfrihed

April 26, 2019

I denne uge blev Mueller-rapporten offentliggjort. David Rehling kommer i studiet og fortæller om Robert Muellers rapport om russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016, hvor Donald Trump kom til magten. For hvad er egentlig op og ned i den undersøgelse, som flere efterhånden ser som en drejebog til at undersøge Trump yderligere?

Knap så ventet, men voldsomt godt timet var den politiske kommentator Thomas Larsens bog om  Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen. Vores debatredaktør Gry Inger Reiter har læst den,og hun kalder bogen et blankpoleret portræt af Danmarks potentielt kommende statsminister.

Bo Elkjær stikker også hovedet ind og giver en update på, hvordan det går med Informations store serie om pensionsselskabernes kontroversielle investeringer. Gad viiiiiide hvilken pensionskasse, der denne gang har fået kolde fødder over våben, tobak og besatte områder? Og husk nu, at du selv kan gå din egen pensionskasse efter i sømmene og tjekke, om dine penge er forsvarligt investeret.

Og så har Niels Ivar Larsen og jeg haft en spøjs oplevelse på vores delekontor. Altså ham Niels Ivar, der gennem tiden har været en markant stemme som forsvarer for ytringsfriheden i forhold til f.eks. Flemming Rose og Lars Vilks, og som jeg i den forbindelse har haft ikke så få diskussioner med. Han mener nemlig ikke, at Rasmus Paludans ytringsfrihed krænkes, hvis han ikke får lov til at brænde koraner af, hvor end han vil. Hvordan hænger det nu sammen? Niels Ivar forklarer.