Radio Information

Mere åbenhed! Mere grøn omstilling! Mere surdej!

May 8, 2020

Bager du surdejsbrød? I så fald var du engang super sej. Nu er du bare del af en bred trend.

For brødbagning med surdej er netop nu en global bevægelse. Men hvordan kan det være, at menneskehedens kollektive svar på den truende apokalypse er at røre en bakteriesuppe? Det satte avisens største surdejsbager Line Vaaben sig for at finde svar på. Hun kommer i studiet og fortæller. Og har en gave til mig ...

Jørgen Steen Nielsen er jo en gave helt i sig selv. Og i denne uge har han endda godt nyt med. For hvis vi vil, så kan de danske drivhusgasudledninger reduceres med mere end 70 procent i 2030. Og det behøver ikke engang at blive så dyrt. Det viser en ny model udviklet af Kenneth Karlsson, direktør for konsulentvirksomheden Energy Modelling Lab. Man kan læse Jørgens formidling af rapporten her. Eller man kan selv kaste sig over rapporten her.

Og så var det jo ugen, hvor Dagbladet Information fyldte 75 år. Det fejrede vi i avisen med en masse gode tekster. En af dem handlede om, hvordan Information er blevet brugt i fiktionensom en symbolmættet rekvisit.

Hør om det gedigne røvhul af en far, der ikke forstår sin datters frihedsprojekt i Lars von Triers film Idioterne. Men også om den bedste far i dansk tv-historie, nemlig Nannas far fra børneserien af samme navn. En ting har de to mænd til fælles: De læser Information. Og hvad siger det så om dem?

Så taler jeg med indlandsredaktør Anton Geist om den stigende kritik af, at regeringen putter for meget med grundlaget for de politiske beslutninger, der er blevet taget under coronakrisen. Nu har oppositionen samlet sig i en såkaldt »åbenhedsalliance«. Indlandsredaktøren byder den velkommen. Men han håber så også, at Venstres nye glæde ved åbenhed vil afspejle sig i deres holdning til offentlighedsloven. 

Og bare rolig: Rune Lykkeberg er her også. Med en optur over, at vi er ved at åbne vores samfund igen.