Radio Information

Kupforsøget i europæisk fodbold

April 23, 2021

Nu skal vi tale om fodbold. Endelig, tænker nogle af jer. Øh, hvorfor dog, tænker andre. Den sidste gruppe er jeg nok tilbøjelig til at tilhøre, men det ændrer sig altid, når Rune Lykkeberg går i gang. Chefredaktøren er nemlig helt enormt passioneret, men samtidig fuldstændig med på, hvilket moralsk anløbent lortesystem, man som fodboldfan nødvendigvis indgår i.

Og det dilemma blev sat på spidsen, da det i denne uge kom for en dag, at 12 af Europas største klubber havde skumle planer om at lave deres helt egen turnering. Men det kunne de godt glemme, for verden gik AMOK: Det var nemlig et angreb mod selve kernen i den smukke sport. Og godt nok havde olierigmænd fra emiraterne og oligarker fra Rusland allerede nærsten overtaget europæiske fodbold, men det her var et skridt for meget. Og måske er det en ny begyndelse for fodbolden, siger Rune Lykkeberg i denne uges OPTUR.

Optur har kunstanmelder Bodil Skovgaard Nielsen også over Det kongelige Danske Kunstakademis afgangsudstilling på Charlottenborg. For til trods for busteudkastninger, beskyldninger om elendigt studiemiljø, og rektorskifter, så er de 28 nyuddannede kunstnere nysgerrige, legende og sanseinsisterende. Som hun skriver:

»Jeg har sjældent set en afgangsudstilling, hvor jeg har følt mig så lidt belært og så meget inviteret indenfor. Årets kunstnere jagter ikke tidsånd eller modpoler, men udstikker kursen for en anderledes omsorgsfuld måde at omgås verden på«

Hun kommer i studiet.

Og så skal vi tale om det brandvarme boligmarked. For der er snart politisk enighed om, at noget skal gøres for at kontrollere prisernes amokløb, men hvordan? Kristian Villesen fra Moderne Tider har talt med kloge bolighoveder om mulighederne.

Sidst, men ikke mindst, skal vi tale om en vild uge i tysk politik. Der blev nemlig sat navn på kanslerkandidaterne hos både CDU/CSU og hos udfordrerne De Grønne. Men hvem er det, der skal være den nye Merkel? Matthias Sonne fortæller fra Berlin.