Radio Information

Klimastrejke, Brexit, ’Silvio og de andre’ og Warrens kamp mod techindustrien

March 15, 2019

Den unge svenske klimaaktivist Greta Thunberg, der torsdag blev nomineret til Nobels Fredspris, startede det hele. Siden har unge mennesker verden over fulgt trop og strejket for en fremtid. »Et ungdomsoprør,« kalder Jørgen Steen Nielsen det. Men hvorfor er det vores børn, der skal slæbe det tunge læs af vores efterladenskaber? Skal de voksne ikke også strejke for klimaet? 

Og så er der service på drengen i denne uges radio. For hvis du også (igen) har mistet overblikket over, hvad der er op og ned i Brexit-balladen, så er du kommet til det helt rette sted. Jeg er nemlig i samme båd. Til gengæld har jeg Jakob Illeborgs telefonnummer. Det har du ikke. Han følger det hele intenst fra London og ham har jeg ringet til. 

Rune Lykkeberg er her med en optur over den amerikanske senator – og præsidentwannabe – Elizabeth Warrens forslag om, at splitte de store teckvirksomheder op. Hør, hvordan det kan lade sig gøre. 

Og så har Christian Monggaard set den nye film Silvio og de andre af Paolo Sorrentino om Italiens mangeårge solbrændte solkonge Silvio Berlusconi. Og den vil han på det varmeste albefale.