Radio Information

Kære lytter. God jul. Vi synes, at du er optur

December 21, 2018

Velkommen til. Vi sender denne gang direkte fra det traditionsrige ’Gløgg i budstuen’ her i Skt Annæ Passage. Det ved vi alle sammen er løgn, da du kan høre udsendelsen lige præcis, når du har tid og lyst, men leg nu lidt med.

Mød en kær ven af programmet, filmredaktør Christian Monggaard, der ser tilbage på filmåret 2018, præcis som han har gjort det i spalterne i 20 år. I år var et særligt år med diskussioner om seksuelle  overgreb, om streamingtjenesternes magt og om de danske filminstitutioners adresser. Men heldigvis mest af alt, et år med helt enormt gode film. Og en særlig herre, der gjorde det igen. Som Monggaard skriver: »Det er svært at overvurdere Triers fortsatte betydning for dansk film – så højt kan der være til loftet«.

Og så har jeg besøg af Jørgen Steen Nielsen. For hvordan har verden set ud fra hans stol? – I ved, den der står ’Dansk presses bedste klima- og økonomimedarbejder’ på ryggen af. Han afrundede fredag vores serie ’Vi tager økonomien tilbage’ med en leder,der indeholder den her beskrivelse af den brogede tid, vi lever i. Og en beskeden drøm, som jeg vil tage med hjem til jul:

»Rådvildhed og tvivl om fremtiden forenes med praktiske eksperimenter og teoretiske analyser i eftersøgningen af en ny økonomi. En økonomi, der via større demokratisk deltagelse lægger bånd på kortsigtet gevinstmaksimering til fordel for langsigtede og bæredygtige investeringer. En økonomi, hvor jagt på BNP-vækst underordnes hensynet til menneskelig trivsel. En økonomi, hvor velstand skabes via arbejde frem for via arbejdsfri spekulation, og hvor den skabte velstand fordeles retfærdigt.