Radio Information

Beder Lars von Trier os faktisk om at sætte grænser for hans vold?

November 30, 2018

Kulturredaktør Katrine Yde elsker Lars von Trier, men har til sin egen overraskelse et problem med volden i hans nye film, seriemorderthrilleren ’The House That Jack Built’. Det har Christian Monggaard, der anmeldte filmen under Cannes, ikke. Men hvordan kan man diskutere vold i film uden at ende i en skyttegravskrig mellem moralsk fordømmelse og kunstens uhæmmede frihed? Vi gør forsøget.

Rune Lykkeberg er også forbi med en optur. For vi er skam ikke for fine til at danse en lille dans på andre menneskers professionelle grave, hvis de har gjort tilpas meget skade. I denne uge fratrådte topchef i ATP Christian Hyldahl sin stilling, og vi udråbte det til finanssektorens #MeToo-moment

Og når vi nu taler om opture, så se lige her, hvad journalistik kan føre til. I hvert fald, hvis man hedder Ulrik Dahlin og ikke slipper biddet, før man hører knaset. Hør ham fortælle om de såkaldte somaliersager sidst i programmet.

Gå heller ikke glip af journalist Sebastian Abrahamsen, der kigger forbi og hjælper os med at forstå, hvad der op og ned i Tibetkommissionen, der åbnede på ny i denne uge.